10 причини, за да посетите Доминикана

Мечтаете ли да се наслаждавате на слъчеви лъчи, пясъчен плаж, палми и лек бриз, когато в България температурите са около нулата? Ако отговорът е да, Ви съветваме да изберете Доминикана за Вашата почивка и релакс.

10 причини, за да посетите Доминикана:

1.    Плажовете на Доминикана….. те са с фин и бял пясък, а в съчетание с морската шир и палмите наоколо – незабравими!
Любопитен факт:

  • на един от плажовете на Доминикана (плажа на остров Саона) е снимана рекламата на кокосовия десерт Bоunty
  • друг от плажовете е наричан Bacardi (плаж на остров Самана), защото палмите му много приличат на тези от рекламите на Bacardi

2.    Защото търсите слънчева и топла почивка с безкрайни слънчеви дни. Температурите в Доминикана варират между: 20 и 30 градуса през цялата година /климатът е тропичен и наличието на дъждовни дни е факт, но времето бързо се оправя/.

6275085194_94ea5864f5_b3.    възможност да поплувате в лагуната на водопад или да скачате в нея – любезните и общителни гидове предлагат опции за всички.

Любопитен факт:

  • един от най-популярните сред туристите е Damajaqua Cascades – водопад, който се състои от 27 каскади, които се извиват като змия.

4.    Възможност да релаксирате в минералните извори на Пунта Кана – ще ви заредят със свежест, прохлада и лечебна сила или ако не стигнете до тях – можете да се отпуснете в СПА центъра на Вашия хотел

5.    Възможност да наблюдавате китове – да, но само ако посетите Доминикана в периода между януари и март ще можете да наблюдавате гърбати китове, защото тогава е техният размножителен период. Китовете могат да се видят на североизточното крайбрежие – край залива Самана.

cathedral-of-santo-domingo-13785-2560x16006.    Да се разходите из столицата Санто Доминго – най-старото постоянно европейско селище в Новия Свят, разбира се разположено е до водата. Впечатлява със страхотната гледка, колониална архитектура, колоритно население и не случайно е обявена за част от световното наследство на ЮНЕСКО от 1990 г. насам.

Любопитен факт:

  • Христофор Колумб е стъпил на бреговете на Доминикана още през 1492 г.
  • В Санто Доминго е построена първата в Северна Америка и Южна Америка: катедрала (първият й камък е положен през 1512 г. от Диего Колумб (синът на Христофор Колумб). Казват, че в Доминиканската Република са построени и първите за двата континента замък, манастир и крепост.

Fresh съвет: Ако се озовете в Санто Доминго посетете пещерата Los Tres Ojos, която се намира в града в парка „Mirador del Este Park”.

7.    Да посетите града на джентълмените „Santiago de los Caballeros” или просто Сантяго – вторият по големина град в страната.

8.    Да упражните своя испански – испанският е официалният език в страната

9.    Да посетите страхотни салса партита – ще имате възможност да се позабавлявате и да сте във вихъра на купона, а дори да изтъркате своите обувки за танци!

Любопитен факт:

  • Доминиканците имат много бързи крака и бързото, живо и весело Меренге е техният национален танц и национална музика

10.    Ако Вашата страст е риболовът! – Доминикана е сред световните столици на риболова и е домакин на няколко международни състезания. Около бреговете й можете да откриете и по-големи риби като баракуда и риба меч.

За Вашата почивка, пътешествие, екскурзия можете да се допитате до Fresh Holiday!

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>